Димензии: 284 мм × 186 мм × 186 мм
Боја: Црна
Процесор: MediaTek Filogic800 Dual-core A53 1,35 GHz
Меморија: 256 MB
Wi-Fi:  од 2,4 GHz4×4 (поддржува до IEEE 802.11n, теоретската максимална брзина е 800 Mbps)
Wi-Fi: од 5 GHz4×4 (поддржува до протоколот IEEE 802.11ax, теоретската максимална брзина е 2402 Mbps)
Антени: Надворешни сенасочни антени
LED индикаторско светло: 2 светла, вкл. Системски индикатор × 1, Индикатор за Интернет × 1, Копче за ресетирање на системот× 1
 
Спецификации за безжична мрежа
DualBand 2,4 GHz, 5 GHz
Модулација: 11b: DSSS: DBPSK (1Mbps), DQPSK (2Mbps), CCK (5,5/11Mbps)11a/g: OFDM:BPSK(6/9Mbps), QPSK(12/18Mbps), 16QAM(24/36Mbps), 64QAM(48/54Mbps)11n:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM.256QAM.11ac:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM.11ax:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM,1024QAM.
 
Софтверски спецификации
Оперативен систем: MiWiFi ROM, паметен оперативен систем за рутер базиран на OpenWRT
Шифрирање на Wi-Fi: WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-SAE
Апликации за управување: Поддржува веб, Android, iOS
 
Работна околина
Работна температура: 0-40℃
Работна влажност: 10%-90% RH (некондензира)
Температура на складирање: -40-70℃
Влажност на складирање: 5%-90% RH (некондензира)
Затвори