Д×Ш×В (по единица)270 мм × 270 мм × 174 мм
Боја на производот: Црнa
 
Хардверска конфигурација
 
Процесор: Qualcomm® IPQ8072 четири-јадрен A53 2,2 GHz
Единица за обработка на мрежа: Двојно јадро 1,7 GHz NPU
Меморија: 1 GB
2.4G Wi-Fi
4×4 (поддржува до протоколот IEEE 802.11ax, теоретската максимална брзина е 1148 Mbps)
5 GHz-1 Wi-Fi
4×4 (поддржува до протоколот IEEE 802.11ax, теоретската максимална брзина е 4804 Mbps)
5 GHz-2 Wi-Fi
4×4 (поддржува до протоколот IEEE 802.11ax, теоретската максимална брзина е 2402 Mbps)
 
Антени: Надворешна антена со големo покривање + внатрешна AIoT антена
 
Дисипација на топлина: Активно ладење
Вкупно: 10/100/1000/2500Mbps Aдаптивна WAN/LAN порта (Auto MDI/MDIX) ×1 10/100/1000Mbps адаптивна WAN/LAN порта (Auto MDI/MDIX) ×1 10/100/1000Mbps прилагодливи LANDI порти/ MDIX)” × 3
 
LED индикаторско светло
8 светла, вклучуваат: системски индикатор × 1, индикатор за Интернет × 1, мрежна порта × 5, Светло за атмосфера × 1
Копче за ресетирање на системот× 1
USB 3.0 приклучок× 1
Копче за мрежно поврзување× 1
Копче за напојување× 1
Влезна порта за напојување× 1
 
Протоколски стандарди: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax; IEEE 802.3/3u/3ab
 
Спецификации за безжична мрежа: Три-бенд2,4 GHz, 5GHz-1 и 5GHz-2
 
Модулација
11b: DSSS: DBPSK (1Mbps), DQPSK (2Mbps), CCK (5,5/11Mbps)
11a/g: OFDM:BPSK(6/9Mbps),QPSK(12/18Mbps),16QAM(24/36Mbps), 64QAM(48/54Mbps)
11n: MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM. Стапка на податоци: MCS0-MCS15
11ac:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM.
11ax:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM,1024QAM.
 
Стапки на податоци: MCS0-MCS11 (поддржува 4 текови).4096QAM.
 
Стапки на податоци: MCS12-MCS13 (подржува 2 преноси)
Спецификации на софтверот
Операционен системMiWiFi ROM, паметен оперативен систем за рутер базиран на OpenWRT
 
Шифрирање на WiFi:WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-SAE шифрирање, безжична контрола на пристап (црно-бел список), SSID скриен
 
Апликации за управување: Поддржува веб, Android, iOS
Работна околина
Температура на работната средина0: -40℃
Работна влажност10%-90% RH (некондензира)
Температура на складирање: -40-70℃
Влажност на складирање: 5%-90% RH (некондензира)
 
Содржина на пакетот
Ми Рутер AX9000 ×1
Упатство за употреба ×1
Адаптер за напојување ×1
Мрежен кабел ×1
Затвори