Mi Електричен скутер 1S – Преглед

Mi Електричен тротинет 1S

Извозете го последниот километар

30Км
Голем досег

8.5″ 
Пневматски гуми

25 km/h
Максимална брзина

Мулти функционална 
табла

12.5Kg
Тежина

Аеро динамично 
алуминиумско тело

3 секунди 
Брзо склопување

E-ABS +
Дискови за кочење

Литиумска батерија со висока безбедност
30Km досег, 25Km/h максимална брзина

Високата безбедност на литиумската батерија со огромен капацитет од 18650W  осигурува дека ќе имате одлично возење. Целосно наполнета можете да патувате до 30Km

Три лесни модови, лесни за менување

Додека се брзате за да стигнете на работа притиснете S за да убрзате. Додека се шетате во парк притиснете D, а каде што има поголема гужва можете да го вкличите модот за пешаци за да се движите поспоро. Едноставно само брзо притиснете два пати на копчето за палење за да смените модот и да се прилагодите на вашата околина.

Нова генерација на обновлива енергија
Конвертирајте кинетичка енергија во електрична енергија за подолго траење на батеријата

Системот за конверзија на кинтетичка енергија (KERS) е целосно надграден и неговата ефикасност подобрена. Може да конвертира електрична  енергија од кочењето што ја зголемува далечината на патување. Ефикасноста може да биде подесена според вашите потреби со апликацијата.

Склопете го за три секунди

Потребни се само 3 секунди за да го склопите скутерот. Склопено е со само висина од 49cm, што го прави многу преносливо и го собира во багажникот.

Телото е направено од силна алуминиумска легура што е аеродинамична и лесна, може да издржи товар до 100kg. Скутерот тежи 12.5kg 

Двоен систем за кочење

Задната кочница користи голем перфориран диск за поголема моќност на кочење, додека предната кочница користи E-ABS. Кога кочите, предната и задната кочница се активираат една па друга што го намалува растојаните потребно да застанете

Нова генерација на пневматски гуми 

Отпорноста на дупнување за возење на груби површини е значително подобрена и оптимазацијата за против експлодирање е значително зголемена. Издржливоста на 8.5″ гуми е зголемена 3 пати. Возете удобно на било каков пат

2W Ултра јако светло

Со јакото светло на 2W сијалица сега можете безбедно да патувате и навечер. Аголот и начинот на кој свети убаво ќе го осветлува патот пред вас за да видите се

Надградено задно светло

Кога предното светло е упалено и задното светло автоматски ќе се запали. Кога ќе закочите задното светло ќе почне да светка за да сигнализира дека успорувате. Исто така има рефлективно стакло за побезбедно возење.

Додадени повеќе рефлективни стакла

Рефлективни стакла се сега додадени од страните, од напред и одпозади на светлото за кочење за подобра безбедност преи возење навечер

Затвори