Mi AIoT Router AX3600 – overview

Mi AIoT рутер AX3600

Wi-Fi 6 луксузен предводник на моделот
Пионерски рутер во ерата на 5G

3-гигабитна стапка на безжична мрежа

Теоретска комбинирана стапка на Wi-Fi со двојна фреквенција До 2976 Mbps *

Шест-јадрен чип на Qualcomm

Стабилна Интернет врска за повеќе задачи Полесна употреба

OFDMA + MU-MIMO

Помала латентност кога работат повеќе уреди истовремено

512 MB меморија

Стабилно поврзување со 248 уреди *

6-канален надворешен засилувач на сигнали со високи перформанси

Подобро покритие без потреба од продирање на ѕидот

Антена посветена на AIoT

Xiaomi мрежна врска со еден клик за паметни уреди

Шифрирање на мрежата WPA3

Подобрена безбедност на безжична врска

Споредба на рутери за Wi-Fi 6 и Wi-Fi 5
Гигантски скок напред во веб-искуство

Wi-Fi 6 (802.11ax) е најновата генерација во стандардите за Wi-Fi. Во споредба со претходната генерација на Wi-Fi 5 (802.11ac) во однос на стапките на пренос, покриеноста и латентноста на податоците, тој е значително подобрен. Особено кога повеќе крајни уреди се поврзани истовремено, рутерот Wi-Fi 6 може значително да ја намали и намали латентноста и неодговорноста на крајниот уред.

Qualcomm шест-јадрен професионален чип од класа на претпријатија за постабилно работење

Професионалниот чип IPQ8071A во класа на претпријатија - напојуван со четири-јадрен Qualcomm 64-битен A53 процесор со двојадрен мрежен мрежен забрзување - нуди многу подобра DMIPS можност од другите производители на рутери решение за чип за спецификација на брзина за поголема моќ на обработка и постабилно работење.

6-канален надворешен засилувач на сигнали со високи перформанси

Две и четири надворешни засилувачи на сигнали со високи перформанси (PA и LNA) се инсталирани во опсегот од 2,4-GHz и 5-GHz, соодветно. PA (засилувач на напојување) ефикасно ја зголемува моќта на пренесување на сигналот, овозможувајќи му на рутерот да пренесува сигнали понатаму и посилно низ sидовите. LNA (засилувач со низок шум) ја зголемува чувствителноста на приемот на сигналот, овозможувајќи му на рутерот да добие послаб сигнал од подалеку.
Затвори