Дизајн

Боја – Графит Црна, Слонова Бела, Тера Црвена
Димензии – 42.4x36x8.8mm.
Тежина – (без каиш) 24.4g.
Материјал – Алуминиумска легура
Отпорност на вода – Оценка 5 

Екран 

Материјал – AMOLED.
Големина – 1.75 “
Резолуција – 390 x 450 .PPI.341.
Екран на допир – Калено стакло, Анти-прст отпечаток заштита

 

Батерија

Капацитет на батеријата – 450 mAh 
Метод на полнење – Магнетна база за полнење
Времетраење на полнење – Прибл. 2 часа
Траење на батеријата – До 21 ден
Штедлив режим –  Траење на батеријата до 35 дена
Активно користење  – Траење на батеријата до 10 дена
GPS континуирана употреба – траење на батеријата до 35 часа

Сензори

Health – Biotracker ™ 3.0 PPG биометриски сензор
(Поддржува мерење на кислород, 6pd + 2 led)
Движење – Сензор за забрзување, сензор за гороскоп,
Геомагнетски сензор, барометарски алтиметар,
Сензор за амбиентална светлина, температурен сензор
Позиционирање – GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
Поврзување – Bluetooth 5.1 

Ремен

Бои и материјали – Силиконски
Ширина- 20mm.
Мин. & Макс. Зглоб Димензии – 155-218mm.

Друго

Микрофон
Звучник 
Класична навигација

Затвори